Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα του κεριού σόγιας;



Η καύση της σόγιας διαρκεί 30%-50% περισσότερο.
Το κερί σόγιας καθαρίζεται με πλύσιμο με σαπούνι όπως το βούτυρο, πολύ πιο εύκολα από την παραφίνη.
Το κερί σόγιας είναι 100% φυτικό και βιοδιασπάσιμο
Η καύση του είναι ουδέτερη ως προς τις εκπομπές άνθρακα
Δεν παράγει αιθάλη (κάπνα) και δεν μαυρίζει τους τοίχους η τα έπιπλα
Δεν παράγονται τοξικές ουσίες κατά την καύση του
Συγκρατεί καλύτερα άρωμα (ακόμα και 5%) και χρώμα
Λιώνει στον φούρνο μικροκυμάτων
Παράγεται από ανανεώσιμες πηγές όχι από πετρέλαιο
Δεν περιέχει ζωικά λίπη
Πως χρησιμοποιείται;
Υπάρχουν δύο είδη κεριού σόγιας σκληρή για χυτά κεριά και μαλακή για γεμίσματα ποτηριών, κεραμικών, βάζων.
Η σκληρή σόγια είναι ευαίσθητη και σπάει εύκολα. Θέλει προσοχή στην χρήση της. Είναι χρώματος υπόλευκου (μπεζ-κιτρινωπό). Χυτεύεται σε καλούπια αλουμινίου η μεταλλικά η Plexiglas στους 80 βαθμούς. Βγαίνει εύκολα από το καλούπι.
Η μαλακή είναι πιο λευκή, εφαρμόζει καλά στο ποτήρι και μπορείτε εύκολα με μια βελόνα να την τρυπήσετε και να βάλετε το φυτίλι. Θερμοκρασία χύτευσης είναι 50 βαθμοί λίγο πριν πήξει και έχει γίνει μεμβράνη στην επιφάνεια. Μπορείτε πριν την χύτευση να προσθέσετε άρωμα και χρώμα.
Είναι ίσως ο ευκολότερος τρόπος για κάποιον (ιδιώτης, ιδιοκτήτης εστιατορίου, μπαρ, catering, ξενοδοχείου) που θέλει να διαθέσει ελάχιστο χρόνο και εξοπλισμό και να φτιάξει κεριά γεμίζοντας ποτήρια κρασιού, ουίσκι, τσίπουρο, μικρά κεραμικά. Αρκεί ένας φούρνος μικροκυμάτων, τα ποτήρια, φυτίλια, χρώματα, αρώματα που προμηθεύομε εμείς και τα κόβετε στην διάσταση που θέλετε.

πηγή http://candlemaking.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου