Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Η δίαιτα των μονάδων: Χάστε μόνιμα κιλά χωρίς στερήσεις!




(ΓΥΝΑΙΚΕΣ 6 ΜΟΝΑΔΕΣ -  ΑΝΤΡΕΣ 7 ΜΟΝΑΔΕΣ ) την ημέρα.

ΑΠΟ 1 ΜΟΝΑΔΑ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΡΟΦΕΣ:

Κρέας (ανά είδος)
ψάρι (ανά είδος)
πουλερικά-κουνέλι
γάλα
τυρί (ανά είδος)
πατάτες
καλαμπόκι
ρύζι,
όσπρια
ζυμαρικά
αυγά
λάδι (ανά είδος φαγητού)
ζάχαρη (1 κουταλάκι)
ψωμί (1 φέτα 20γρ.)


Εναλλακτικά του ψωμιού:1 πίτα σουβλάκι, 3 κομμάτια πίτας / τάρτας φούρνου (πχ σπανακόπιτα), 2 κομμάτια πίτσας, (1 μονάδα για την ζύμη + υλικά), 3 φρυγανιές μικρές, 1 παξιμάδι μεγάλο (πχ Κρητικό ντάκο) 
σταφύλι, σύκο, καρπούζι, πεπόνι  μπανάνες, τροπικά φρούτα (ένα είδος τη φορά)
Αλκοόλ (η δόση δηλ.: 1 ποτήρι βότκα, 1 ποτήρι κρασί, κλπ, μπύρα 2)

ΑΠΟ 2 ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ
Αναψυκτικά (κανονικά και light)
Πάντως, πιστεύω ότι αν τα αναψυκτικά Light καταναλώνονται με μέτρο (1-2) την εβδομάδα δεν χρειάζεται να μετρώνται
0 ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ
Όλα τα υπόλοιπα φρούτα (ένα είδος τη φορά), όλα τα φρέσκα λαχανικά, χυμοί χωρίς ζάχαρη

Ο συνδυασμός των μονάδων αφορά κάθε γεύμα


6-8 ποτήρια νερό την ημέρα τουλάχιστον!!!

Δεν μετράει η ποσότητα στο κάθε γεύμα

παράδειγμα:


α) φασολάκια 0 μονάδες +πατάτες 1 μονάδα +λάδι 1 μονάδα + φέτα 1 μοναδα=3 μονάδες
β)1 κιλό μήλα ή αχλάδια η χυμοί =0 μονάδες 
γ) όσες μπριζόλες θέλετε στη σχάρα (χωρίς λάδι) =1 μονάδα +σαλάτα με λάδι 1 μοναδα=2 μονάδες 
αν βάλετε φέτα + 1 μονάδα
σύνολο 6 μονάδες



Κάθε μέρα πρέπει να καταναλώνουμε 6 μονάδες  οι γυναίκες και 7 οι άνδρες. Δεν πρ΄πει για κανένα λόγο να πέφτουμε κάτω από τις 5 μονάδες.
 Κάθε τροφή μετριέται ως μια μονάδα, εκτός από τις ελεύθερες τροφές. 
Τις ελεύθερες τροφές δεν τις μετράμε, τις τρώμε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας χωρίς επιβάρυνση μονάδων.
Από την κάθε τροφή /μονάδα, μπορούμε να τρώμε απεριόριστες ποσότητες, γιατί είτε μια μπουκιά φάμε είτε δυο πιάτα εμείς μια μονάδα θα μετρήσουμε. 
Αν φάμε την ίδια τροφή περίπου 1-2 ώρες αφού την έχουμε ξαναφανεί θα πρέπει να την ξαναμετρήσουμε
Το σημαντικό στο μέτρημα είναι το λάδι. 
Το ωμό λάδι μετριέται ως μια μονάδα αλλά και το τηγανητό ξαναμετριέται ως άλλη μονάδα, το βραστό το ίδιο, κτλ. Έτσι, αν θέλουμε να γλιτώσουμε μια μονάδα, μπορούμε να μην βάλουμε πχ λάδι στην σαλάτα μας ή να βάλουμε λίγο από το λάδι που τηγανίσαμε,  κτλ. δηλαδή, αν φτιάξουμε πχ μακαρόνια με κιμά, θα μετρήσουμε και το λάδι που κάψαμε για τα μακαρόνια και το λάδι που βράσαμε για τον κιμά. Αν φάμε και σαλάτα θα μετρήσουμε και το λάδι το ωμό της σαλάτας κτλ...


Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι το μυστικό είναι να κάνουμε σωστή διαχείριση των μονάδων. Δηλ. Θέλουμε να φάμε μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και τυρί. Δεν καίμε τα μακαρόνια, άρα 1 μονάδα και 1 το τυρί 2 και 1 το λάδι της σάλτσας 3. Αν κάνουμε τη σαλτσούλα χωρίς λάδι τότε αυτόματα έχουμε 2 μονάδες στο φαγητό. 
Οι παραπάνω γενικές οδηγίες έχουν εμπλουτιστεί, μέσω της εμπειρίας και της ανταλλαγής απόψεων, με τα παρακάτω στοιχεία:



1) Χρειάζεται προσοχή στην ποσότητα του λαδιού


2) Ανάλογα με τα κιλά που θέλουμε να χάσουμε μπορούμε να πάρουμε και παραπάνω από τις 6 ή 7 μονάδες, έτσι ώστε στην πορεία να κατέβουμε στις 5, όταν φτάνουμε κοντά στο στόχο μας!


3) Πρωινό, 2 γεύματα και δύο  τουλάχιστον 


snacks απαραίτητα για να γίνονται καύσεις!!! 

Για Snack καλό είναι να τρώμε φρούτα και λαχανικά που είναι ελεύθερα.

4) Επιθυμητό το βραδινό να είναι ελαφρύ!


5) Στην περίπτωση που κολλήσουμε καλό είναι να κάνουμε 5-7 μέρες λευκής πρωτεΐνης, 


δηλ. στα κυρίως γεύματα να τρώμε σαλάτα με ψάρι ή κοτόπουλο ή γαλοπούλα ή αυγό.

πηγή http://www.greekmasa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου