Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Δίαιτα του Κλέφτη: Σας ταιριάζει;



Οι περισσότεροι πιστεύουν πως το να κλέβεις είναι κάτι κακό, αλλά στο βιβλίο ”Η Δίαιτα του Κλέφτη: Χάστε βάρος παίρνοντας ρεπό τα Σαββατοκύριακα”, φαίνεται να αποτελεί τη μυστική συνταγή στην επιτυχημένη απώλεια βάρους. Η ιδέα βασίζεται στο ότι όλοι όσοι κάνουν δίαιτα, κάποια στιγμή ”κλέβουν”. Σημασία όμως δεν έχει αν κλέβει ή δεν κλέβει κανείς, αλλά πόσο συχνά το κάνει. Ο συγγραφέας του βιβλίου και διαιτολόγος Paul Rivas, πιστεύει πως αν κανείς διατηρεί μία σχετικά καλή φυσική κατάσταση, τρώει σε γενικές γραμμές υγιεινά, και ”κλέβει” μόνο τα Σαββατοκύριακα, θα χάσει βάρος, και μάλιστα μόνιμα.

 Η Δίαιτα του Κλέφτη επιτρέπει σε όσους κάνουν δίαιτα να φάνε και το γλυκάκι τους –αλλά μόνο για 36 ώρες αμαρτωλού κλεψίματος, από τις 9:00 το πρωί του Σαββάτου δηλαδή, μέχρι τις 9:00 το βράδυ της Κυριακής. Από Δευτέρα έως Παρασκευή όμως, αυτά τα άτομα οφείλουν να τρώνε υγιεινά και να εξασκούνται σωματικά όσο περισσότερο μπορούν. 


Αν σας ταιριάζει η ιδέα της τακτικής εκγύμνασης, με λίγο ”κλέψιμο” τα Σαββατοκύριακα, ακολουθούμενο από ένα μεσογειακού τύπου διατροφικό πρόγραμμα, τότε η Δίαιτα του Κλέφτη θα μπορούσε να σας δώσει τη λύση. 
Τι μπορείτε να φάτε Η Δίαιτα του Κλέφτη σας ενθαρρύνει να εφαρμόζετε ένα μεσογειακού τύπου διαιτολόγιο που περιλαμβάνει πολλά φρούτα, λαχανικά, τρόφιμα ολικής άλεσης, πρωτεΐνες άπαχου κρέατος, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά (κυρίως γιαούρτι), φιστίκια, και ακόρεστα λιπαρά.

Μπορείτε να απολαμβάνετε τρία γεύματα και δύο σνακ τη μέρα, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του πιάτου: γεμίζετε δηλαδή το μισό πιάτο με φρούτα ή λαχανικά, το ¼ με άπαχο κρέας, και το υπόλοιπο ¼ με τρόφιμα ολικής άλεσης. 

Στο συγκεκριμένο βιβλίο συμπεριλαμβάνονται δύο εβδομάδες με το μενού του εβδομαδιαίου πενθήμερου, μαζί με τις αντίστοιχες συνταγές, για να καταλάβουν τα άτομα σε δίαιτα τη σύσταση ενός υγιεινού προγράμματος απώλειας βάρους. Για να βοηθήσει αυτά τα άτομα να ελέγξουν τη σωστή ποσότητα φαγητού, ο Rivas έχει συμπεριλάβει εικονικούς συσχετισμούς, όπως, για παράδειγμα, μία μερίδα άπαχου κρέατος που αντιστοιχεί σε μέγεθος με ένα πάκο τραπουλόχαρτων. 

Επιπλέον, το πρόγραμμα παροτρύνει τα άτομα σε δίαιτα να συμπεριλάβουν διάφορα σνακ, δύο φορές τη μέρα, από μία εγκεκριμένη λίστα που περιλαμβάνει φρούτα, ξηρούς καρπούς, γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ή πουτίγκα (κέικ με ρύζι), μπάρες πρωτεϊνών, παγωμένα ροφήματα με λίγες θερμίδες (π.χ. γρανίτες), και άλλα. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ζάχαρη, ψωμί, κορεσμένα λιπαρά, και αλκοόλ δεν επιτρέπονται.

Πηγή: www.in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου