Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ποια βότανα είναι απαραίτητα για το φαρμακείο των διακοπών;



Κι επειδή όταν υπάρχουν παιδιά τα μικροατυχήματα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή καλό θα είναι να έχετε πάντα μαζί σας ένα φαρμακείο με τα απαραίτητα για να αντιμετωπίσετε κάθε είδους αναποδιά. Αν για τον οποιονδήποτε λόγο δεν χρησιμοποιείτε φαρμακευτικά σκευάσματα αλλά ακολουθείτε το δρόμο της εναλλακτικής ιατρικής τότε διαβάστε ποια βότανα μάς προτείνει η Ελευθερία Μαντζώρου, καθηγήτρια βοτανοθεραπείας και μάλαξης, να πάρουμε μαζι στις καλοκαιρινές μας διακοπές.
1. Βαλσαμόλαδο. Έχετε μαζί σας 50 ml για τυχόν τραυματισμούς, κοψίματα, εγκαύματα (όχι ηλιακά) και εκδορές. Συνδυάστε το με αιθέριο έλαιο λεβάντας (Lavandula vera) σε αναλογία 5 %. Για πιο σοβαρά τραύματα, φτιάξτε έναν πολτό με μέλι και βαλσαμόλαδο.
2. Κρέμα άρνικας. Ιδανική για μώλωπες.
3. Αιθέριο έλαιο citronella: Προτιμήστε το αγνό αιθέριο έλαιο, όχι τα συνθετικά αρώματα. Αποτελεί κορυφαίο εντομοαπωθητικό (διώχνει τα κουνούπια, αλλά προσελκύει τις μέλισσες). Επιπλέον είναι πολύ  καλό αντιμυκητισιακό.
4. Αιθέριο έλαιο μέντας: Αραιώστε το σε αναλογία 5 % σε ελαιόλαδο + γιαούρτι για τα ηλιακά εγκαύματα.
5. Καπνός . Είναι το κορυφαίο αιμοστατικό φυτό.
6. Οπός συκιάς. Είναι ιδανικό για τις  μυρμηγκιές. Μπορείτε να το βρείτε όπου υπάρχουν συκιές. Βάζοντας λίγες σταγόνες από το «γάλα» του δέντρου απευθείας στο σημείο με τις μυρμηγκιές θα δείτε πώς θα εξαφανιστούν.

πηγή http://www.infokids.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου